Nyhetsbrevet Bättre Affärer
Tips och inspiration för dig som är företagare Edition

Tips som ger dig koll

Ledigheten hägrar, men du hör säkert till dem som behöver hålla ett öga på verksamheten också mitt i sommaren. Här har vi samlat tipsen som gör det lättare för dig att ta ledigt med kontroll.
Till sommartipsen
  Puffbild
Puffbild Fredrik Jutnäs, företagsekonom på Swedbank och sparbankerna.  

Nästan hälften av företagarna sparar inte till sin pension

Nästan hälften av de företagare som inte har anställda, saknar pensionssparande. I vissa branscher är andelen ännu högre. Det visar en undersökning som Swedbank och Sifo har gjort bland 1 000 företagare.
Så fixar du pensionen
Boxrubrik

Finskt uppsving lockar svenskar

Den finländska ekonomin har vänt uppåt. Svenska företag lockas av låga räntor, ett rättframt affärsklimat, språkgemenskap och spännande tillväxtmöjligheter. Elina Eväsoja på Swedbank i Helsingfors berättar hur du lyckas i Finland.
Därför funkar Finland
  Puffbild Elina Eväsoja.
Puffbild  

Ta betalt med mobilen

Ska du ut på mässor och marknader i sommar? Kör mobilt! Låt kunderna betala med kort i en kortläsare kopplad till din mobil eller direkt från sin mobil till din. Med Kortinlösen via Mobil och Swish för företag kan du enkelt ta betalt av dina kunder, var du än befinner dig.
Använd mobilen så här

Vi svarar på dina frågor alla dagar 7-23

  Puffbild
På Kundcenter företag får du och ditt företag service på tider som passar dig. Vi svarar på dina allmänna företagsfrågor och har du dessutom kod till personlig service anpassar vi rådgivning utifrån ditt företags behov.
Ring oss på 0771–33 44 33.

Mest lästa artiklar ur förra numret
Tips inför årets deklaration
Läge för Norgeaffärer
Maskiner på avbetalning
Gå till arkivet
  Kolumnrubrik

Betala resan med kort

Affärsresa i sommar? När du betalar minst hälften av din resa med företagskortet, får du en kompletterande försäkring, där det bland annat ingår avbeställningsskydd.
Mer om kortförsäkringen

Välj landets valuta

När du betalar med kort eller tar ut pengar i automat utomlands och får frågan om du vill betala i landets lokala valuta eller i svenska kronor – välj den lokala valutan. Det blir billigare för dig så.
Mer om kort på resor

Full arbetsgivaravgift

Sedan 1 juni är det full arbetsgivaravgift, 31,42 procent, även för unga. För dig som arbetsgivare betyder det att du ska deklarera enligt de nya reglerna från och med redovisningsperioden juli, dvs de löner som betalas ut i juni.

Fler RUT-tjänster

Från 1 augusti kommer sannolikt antalet RUT-tjänster att utökas med beskärning och borttagande av träd och buskar, flytt av bohag och annat lösöre mellan bostäder och magasinering samt installation, reparation och underhåll av IT-utrustning i bostaden.
Mer om nya RUT

Exklusiva erbjudanden

Har du ett MasterCard-kort från Swedbank eller sparbankerna? Då får du massor av noga utvalda erbjudanden om teater, restauranger, konserter, shopping och mycket annat från Priceless
Till dina erbjudanden

Tipsa en vän om nyhetsbrevet!
Vännens e-post:

Klicka här om du vill:
Prenumerera på nyhetsbrevet
Tycka till eller tipsa redaktionen
Läsa mer om internetsäkerhet
Kontakta banken
Nyhetsbrevet Bättre Affärer vänder sig till bankens företagskunder.
Det ges ut sex gånger per år. Lokala avvikelser kan förekomma.
Ansvarig utgivare: Lena Okfors. Redaktör: Maria Toll.
Teknikleverantör: Brightly. Denna webbplats använder cookies.
Logo