1. TA UT EN MARKNADSMÄSSIG LÖN
Det är din lön som avgör hur mycket allmän pension du får. Det är förstås frestande att välja att ta ut utdelning istället för lön, men tänk längre. Utdelning är inte pensionsgrundande, det är däremot lön. Om du har möjlighet bör du ta ut lön upp till brytpunkten för statlig inkomstskatt – 37 000 kr i månaden.

2. BETALA IN TILL DIN TJÄNSTEPENSION – DET ÄR AVDRAGSGILLT
Utan tjänstepension får du räkna med att sänka dina inkomster med minst 50 procent när du går i pension. Är det verkligen så du vill ha det? Du som är företagare kan fortfarande göra skattefria avsättningar till din pension med upp till 35 procent av din bruttolön. Missa inte den möjligheten.

3. BETRAKTA INTE DITT FÖRETAG SOM EN PENSIONSFÖRSÄKRING 
Det är svårt att i dag veta vad ditt företag är värt i framtiden. Kanske marknaden ser helt annorlunda ut om tio, femton år. Att bygga sin framtida ekonomi på så osäker grund kan visa sig vara ödesdigert.  

4. PRATA MED OSS PÅ BANKEN – ELLER NÅGON ANNAN SOM ÄR DUKTIG PÅ PENSIONSFRÅGOR 
Pension är inte enkelt, så ta hjälp av någon som kan. Se över vad du har för försäkringar i dag och låt oss hjälpa dig att göra en bra plan för framtiden. 

Ring oss på 0771-33 44 33, så hjälper vi dig. Vi svarar alla dagar i veckan kl 07-23. Du kan också gå in på närmaste bankkontor.