– Sverige behöver fler entreprenörer. De startar företag, anställer och får samhället att växa. I Sverige har vi en fantastisk tradition av entreprenörskap och företagsamhet. Vi vill bidra till att sänka trösklarna för att starta eget så att fler förverkligar sina affärsidéer, säger Per Skargren, företagsansvarig på Swedbank Sverige.

Därför drar banken igång tävlingen Rivstart. Så här går den till: 

  1. Alla som har en idé med affärspotential och en vilja att göra världen lite bättre kan delta.

  2. Tävlingen pågår till den 31 augusti och man lämnar sitt tävlingsbidrag här.

  3. Efter tävlingsperioden väljs ett antal finalister ut. De får presentera sina idéer inför en jury den 15 september.

  4. Upp till tio vinnare utses. Vinnarna får 250 000 kronor var och ett skräddarsytt stödprogram så att de kan utveckla och förverkliga sin idé.

Bidragen kommer bland annat att bedöms utifrån deras kommersiella potential och på vilket sätt affärsidén kan bidra till ett bättre samhälle. Sugen? Testa bärkraften i din idé. Välkommen till Rivstart.