Brist på arbetskraft hindrar företagen

Landets småföretag går bra. Det visar årets Småföretagsbarometer. Men svårigheter att hitta medarbetare hindrar företagen från att växa i takt med efterfrågan.
Så tycker Sveriges småföretagare
Puffbild

Stopp för fakturering av styrelsearvoden

I juni kom domen som ändrar förutsättningarna för styrelsearvode som faktureras från bolag vars huvudsakliga verksamhet är ägarens styrelseuppdrag: Arvodena ska beskattas som inkomst av tjänst.
Så här ser Skatteverket på styrelsearvoden

Tre tips som tar dig framåt

– Sverige går för högtryck. Men även när affärerna rullar på är det viktigt att planera för framtiden, säger Johan Kreicbergs som är Swedbanks och Sparbankernas nya företagarekonom.
Här är företagarekonomens bästa tips
Puffbild
Tips från banken

Byt kod i Bankomaten

Nu kan du byta PIN-kod till ditt Visa Business Card i automaterna från Bankomat.

På säkra sidan

Skydda dig mot bedrägerier, spärra försvunna kort och logga in säkert. Läs mer hur du använder våra tjänster säkert.

Elektroniskt kontoutdrag

Vill du ha kontoutdragen elektroniskt till företagets internetbank? Beställ dem under Ekonomisk översikt/Elektroniska dokument/Välj distributionssätt i internetbanken.

Så bokför du smartare

Det mesta som ska bokföras finns på ditt bankkonto. Med e-bokföringen kopplas ditt konto och din bokföring ihop. Lär dig mer om e-bokföring på Speedledgers webinarium.

Vi svarar på dina frågor alla dagar, dygnet runt

På Kundcenter Företag är det alltid öppet. Vi hjälper dig med det mesta som har med företagets ekonomi att göra. Har du kod till personlig service eller Mobilt BankID kan du göra dina bankärenden direkt hos oss. Vi finns på 0771–33 44 33. Välkommen!
Kundcenter Företag
Puffbild