Reglerna du bör ha koll på

Nytt år betyder nya regler. Här har vi samlat förändringarna som du bör ha koll på just nu. Glöm till exempel inte att Bolagsverket vill veta vem som är företagets huvudman före 1 februari.
Här får du koll på nya skatter och regler
Puffbild

Ser du fram emot att jobba efter 70?

Vadå höjd pensionsålder? För Sveriges företagare är det redan verklighet. Sannolikheten att du kommer att jobba efter att du fyllt 68 år är mer än fyra gånger så stor om du är företagare.
Så slipper du ett evighetslångt yrkesliv
Puffbild

Prisvärt bokslut – för dig med e-bokföring

E-bokföring är en etablerad tjänst som används av många av bankens kunder. Nu vidgar vi erbjudandet om smidiga ekonomitjänster till att även omfatta bokslut, deklaration och årsredovisning. För 3 995 kronor kan du som har enskild firma få tjänsterna. För aktiebolag är priset 6 995 kronor.
Så funkar Bokslutstjänsten
Puffbild
Tips från banken

Värdepapper i företaget? Skaffa LEI-kod

Sedan den 3 januari i år behöver företag som gör värdepappersaffärer en LEI-kod. Enskilda firmor ska ha kod om de omsätter mer än 3 miljoner kr och handlar med derivat. Fonder och valutaspotts omfattas inte.

Gratis bokföringskurs

Anmäl dig till bokföringskursen, där du får lära dig att hantera de vanligaste bokföringshändelserna i e-bokföringen.

Byt kod i Bankomaten

Nu kan du byta PIN-kod till ditt Visa Business Card i automaterna från Bankomat.

Beställ engagemangsbesked i internetbanken

Gå in på: Startsida -> Beställ tjänster -> Längst ned, Beställ engagemangsbesked -> Välj per datum och leveransadress (Kan skickas direkt till revisorn) -> Godkänn.

Vi svarar på dina frågor alla dagar, dygnet runt

På Kundcenter Företag är det alltid öppet. Vi hjälper dig med det mesta som har med företagets ekonomi att göra. Har du kod till personlig service eller Mobilt BankID kan du göra dina bankärenden direkt hos oss. Vi finns på 0771–33 44 33. Välkommen!
Kundcenter Företag
Puffbild