Oggi Tewolde driver en trafikskola i Sollentuna utanför Stockholm. Trots att trafikskolebranschen är tuff och konkurrensen är hård går Oggis verksamhet bra.

– Vi säljer på kvalitet. Kunderna ska få valuta för pengarna, säger han.

Sparar varje månad

För ett drygt år sedan blev han ensam ägare till bolaget och det innebar en nystart. Inte minst när det gäller sparandet i företaget.

– Jag har funderat på det länge, men det var först när jag blev uppringd av banken som jag kom till skott, säger han.

Samtalet med banken resulterade i att bolaget nu varje månad sätter av pengar i ett sparande. 

Tjänar pengar på pengarna

– Förut stod pengarna bara på ett räntelöst konto och gjorde ingen nytta alls. Nu kan jag få dem att växa och tjäna pengar på pengarna. Syftet är att jag ska bygga upp ett kapital i företaget. Men skulle jag behöva dem, kan jag få tillgång till pengarna på ett par bankdagar. Det känns tryggt, säger han.

Oggi har sparat en del i aktier i sin privatekonomi, så värdepappersaffärer är inget nytt.

– Jag har en del erfarenhet av den här typen av sparande, men jag är långt ifrån något proffs. Därför var det väldigt bra att få diskutera olika alternativ och placeringar med någon som förstår mina behov och som jag känner tillit till, säger han. 

Vill du också kunna tjäna pengar på företagets överskottskapital?

Ring Kundcenter Företag på 0771-33 44 33 och fråga efter Kapitalplacering företag, så får du hjälp av experterna där. Vill du göra en omplacering kan du få hjälp direkt av Kundcenter Företag.

Mer om att spara i företaget