Bättre Affärer
Från Swedbank och Sparbankerna till dig som är företagare
nr 4 - 2020

Var beredd på omställning

Några satsar på e-handel. Andra fokuserar på närområdet, kör med hemleveranser eller trygga kösystem. I coronans fotspår föds nya, kreativa lösningar för att hålla företag öppna och igång. Vi bad Frida Svensson Söderlind, som utvecklar lösningar för företag på Swedbank, om tips på hur man gör för att ställa om i kristider.
Tips för dig som vill ställa om

Aktuell för omställningsstödet?

Har din omsättning sjunkit med minst 30 procent under mars och april i år? Då kan regeringens senaste stöd, omställningsstödet, bli aktuellt för dig. Stödet kan uppgå till som mest 75 procent av dina fasta kostnader, exklusive lönekostnader. Ännu går det inte att ansöka om stödet, men ansökningsförfarandet förväntas komma igång under sommaren. Skatteverket administrerar och betalar ut stödet.
Så funkar omställningsstödet

Så löste de krisen

Efter ett öppenhjärtigt rop på hjälp via Facebook, lyfte gårdsförsäljningen till nya höjder. Det som först såg ut att bli ett hårt slag mot Lammet & Bonden, vändes till ett nytt omsättningsrekord.
Här är en berättelse med knorr

Vem tar över din pension när du dör?

Ja, det beror på. Antingen är det dina anhöriga, staten eller andra pensionssparare som får pengarna. Till en del kan du själv bestämma hur det ska gå. Här reder vi ut begreppet efterlevandeskydd och vad du kan göra för att öka tryggheten för dina nära och kära.
Håll koll på efterlevandeskyddet

Få full koll på kassaflödet

Med Företagskollen får du full koll på pengar in och pengar ut. Analysen baseras på företagets bokföring och kontosaldo och resultatet presenteras i enkla grafer. Tjänsten finns i nya internetbanken.Mer om Företagskollen

Reducerat pris på paket för e-handel

Vill du ha en webbutik eller komplettera din fysiska butik med nätförsäljning? Just nu kan du få ett paket med betallösning och webbshop från Swedbank Pay till reducerat pris.Till erbjudandet

Ge kunderna chansen att betala med Swish

Gör det enkelt för dina kunder. Erbjud dem att betala med Swish. Det är snabbt och säkert.Så funkar Swish för företag

Dyster prognos

Landets småföretagare är pessimistiska inför det kommande året. De förutspår kraftiga nedgångar för sysselsättning, omsättning och orderingång. Det visar halvtidsrapporten Småföretagsbarometern 2020.Läs rapporten